,

Havacılıkta Sürdürülebilirlik ve Geleceğin En Çevreci Havayolları

Reading Time: 4 Minute

by Berkan YILDIRIM – Berkin ACAR

Yaşamımız boyunca üretim ve çeşitlilik sürekli olarak devam edebilme eğilimindedir. Nüfusun artması, köyden kente göç, ormanlık alanların azalması ve artan ham madde ihtiyacı ile birlikte dünyadaki kaynakların doğru ve verimli kullanılması gerekmektedir. Sürdürülebilirliğin asıl odak noktası yalnızca bugünü düşünerek değil de gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayacak kaynaklardan ödün vermeden kendi ihtiyaçların karşılanabilme yeteneği olmasıdır. Bu kaynakları ihtiyaçlarımız doğrultusunda ve tasarruflu şekilde nasıl kullanabiliriz? Bu soruya hem bireysel hem de kurumsal olarak cevap verebilme yeteneğimizin gelişmesi gerekmektedir. Böylelikle ekonomik, sosyal gelişim ve çevresel yönetim bileşenleri bir arada uyum içinde çalıştığında sürdürülebilir kalkınma olağan bir şekilde sağlanmış olacaktır.

Havacılık Endüstrisindeki Sürdürülebilir Trendler

Sürdürülebilir havacılık, endüstri için hem bir reklam kampanyası hem sosyal duyarlılık hem de çevre bilinci oluşturma için atılmış adımlardan birisidir. Daha temiz, daha sessiz ve daha akıllı bir gelecek sağlama zorluluğunun üstesinden gelmek için uyarlanan uzun vadeli bir stratejidir.

Çevreye verdiği zararlı etkiden yola çıkarsak en önemli girişim olan; yakıt tüketimini veya bu yakıtın çevreye verdiği zararı azaltmak için kullanılan biyo yakıt teknolojisini hayata geçirmek veyahut uçak içinde kullanılan tek kullanımlık atıkların kaldırılması veya en aza indirilmesi için yapılan uygulamalar sürdürülebilir havacılık için atılmış deneyimsel uygulamalardır.

Henüz şimdiden yaptıkları uygulama ve araştırmalardan ötürü geleceğin en çevreci havayolları olarak anılan havayolu şirketleri ve uygulamalara hep birlikte göz atalım.

United Havayolları

United Havayolları, çöpten üretilen sürdürülebilir jet yakıtını finanse etmek için Eco-Skies Alliance’ı duyurdu. United Havayolları bu işi tek başına yüklenmektense Nike ve Siemens’in de içinde bulunduğu 11 ortakla beraber yapmaktadır. 2021 yılında çöpten ürettiği sürdürülebilir havacılık yakıtının (SAF) toplamda 13 milyon litre olduğu bilinmektedir. Biyoyakıtın en büyük avantajı geleneksel jet yakıtına kıyasla %80 daha az karbon yaymasıdır.

Hawaiian Havayoları

Hawaiian Havayolları business class yolcularına sunulan su şişelerini plastik şişeden alüminyum şişeye taşımaktadır. Honolulu merkezli firma, Jason Momoa’nın su şirketi olan Mananalu ile ortaklık kurarak plastik atıkları azaltmak ve bunu daha kaliteli şekilde yapmak için su şişelerini plastik yerine geri dönüşüme daha uygun alüminyum şişeler ile değiştirmişlerdir. Bu ortaklığın her yıl 284 Bin plastik şişeyi ortadan kaldırıcağı hedefleniyor. Metal, geri dönüştürülmesi en kolay materyal olarak bilinmektedir. Bu şişelerde şirket BPA içermeyen alüminyum kullanmakta ve üretilen tüm alüminyumun %75i bugün hala kullanılabilmektedir.

EasyJet

Easy jet alışılmışın dışında bir geri dönüşüm faaliyeti göstermektedir. Çalışanlarının tüm üniformalarını pet şişelerin geri dönüşümünden üretilmiş ipliklerden yapmıştır. Üniformalar yıpranmaya karşı hem daha dayanıklı hem de daha esnektir. Bu esnek üniformalar çalışanlarına daha rahat ve konforlu bir çalışma ortamı sağlamıştır.

Her üniforma 45 pet şişeden elde edilmektedir. Bu ise yılda yarım milyon pet şişenin geri dönüşmesini sağlamaktadır. Bu üniformalar polyestere kıyasla %75 daha az CO2 emisyonu yaratıyor. Ayrıca şirket yolcularına kendi geri dönüşebilir bardaklarını getirirse içeceklerde yüzde 50 indirim de sunmaktadır.

Air New Zealand

Air New Zealand sürdürülebilir ambalaj yeniliğini ve geri dönüşüm altyapısını kurabilmek adına Project Green’ i oluşturmuştur. Bu proje bir uçuş hizmetinden artan tekrar kullanılabilecek ögelerin tamamen mühürlenmiş ve kullanılmamış olmak koşuluyla bir sonraki uçuşta kullanılmasını sağlar. Project Green, meşrubatlar, kurabiye paketleri, poşet çay ve kahve gibi 40’tan fazla uçak içi ürünü kapsamaktadır. Örneğin; uçak içi yemek hizmeti sunulduğunda gelen çatalın paketini hiç açmazsak bir sonraki yolcu bu çatalı kullanabilecektir.

Air France KLM

Sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm denince akla gelen havayollarından birisi de Air France KLM’dir. IATA’nın geçmiş yıllarda yaptığı araştırmalardan da görüldüğü üzere gerek uçak içi operasyonlar olsun gerekse kabin içi yolcu atıkları olsun israf denecek düzeyde tekstilden tutun gıdaya kadar birçok malzeme çıkmaktadır.  Havayolu öncelikle personelleri eğiterek israfı önleme ve geri dönüşüme katkı sağlamayı hedeflemektedir. Yeniden tasarlama, azaltma, yeniden kullanma ve geri dönüştürme ilkeleri havayolunun izlediği mottoyu öne sürmektedir.

Şirket personel eğitimi ve yolcu bilinçlendirmesini uygulayıp atıklardan sonra çevreci yakıt üretmeyi ve geri dönüşümle birlikte organik enerji üretimini hedeflemektedir. 2011 Yılında KLM, kullanılmış yemeklik yağdan elde edilmiş yakıtla kısmen desteklenen dünyanın ilk ticari uçuşunu gerçekleştirmiştir. Air France KLM veya herhangi bir havayolu şirketi fark etmeksizin her havayolunun çevreye duyarlılığı, geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe olan sorumluluklarının farkında olması ve bu sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yönetilemeyen her atık hem şimdiki hem de gelecek nesillere zarar verecektir.

Kaynakça

DonanımHaber (2021). www.donanimhaber.com/united-airlines-copten-uretilen-surdurulebilir-jet-yakitini-finanse-etmek-icin-eco-skies-alliance-i-duyurdu–132362

SimpleFlying(2022) simpleflying.com/hawaiian-airlines-aluminium-water-bottles-premium-cabins

EasyJet (2021) www.easyjet.com/en/sustainability/recycled-uniforms

Air New Zealand (2017) https://www.airnewzealand.co.nz/driving-towards-a-circular-economy

AviationBenefits (2016) https://aviationbenefits.org/case-studies/cutting-down-on-waste-at-air-france-klm/

Görseller: pexels.com, pixabay.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *