Havacılık Sektöründe Kullanılan Konum Tabanlı Uygulamalar

Reading Time: 3 Minute

by Enes TEKER

Uygulamalar vasıtasıyla yolcuların ve havacılık sektöründeki müşterilerin uçuş ile ilgili kolaylıkla bilgi alabilmesini sağlayan birçok uygulama olduğunu biliyor muydunuz? Pek bilmiyorum diyenler olduğunu duyar gibiyiz. Herkesin kolaylıkla edinip faydasını görebileceği bu uygulamaları yazımızda ele alacağız.

  1. AppinTheAir

App Store, Google Play ve Galaxy Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz ABD Seattle merkezli bu uygulama, kişiye seyahat asistanlığı yapmak için tasarlanmıştır. Uygulama sizlere tüm havayolu şirketlerinde millerinizi kontrol edebilmenizi, biniş kartlarınızı görebilmenizi ve seyahat planlarınızı kolaylıkla yönetebilmenizi sağlayacak tek uygulamadır. İş amaçlı seyahat eden yolcular için rezervasyon yapabilmelerini, iş gezilerini bir yerden yönetebilmelerini, yolculuktaki harcamalarını takip edebilmelerini sağlar. Uçuş gereksinimlerinizi ve sadakatlerinizi algılayan gelişmiş yapay zeka rezervasyon sistemi sayesinde en iyi havayolunu, fiyatı ve saatleri zaman kaybetmeden bulabilirsiniz.

Ulaşmak için görsele tıklayınız.
  1. FlightAware

Merkezi ABD Houston olan Dünya’nın en büyük ve en kapsamlı uçuş takibi ve verisine sahip dijital bir havacılık şirketi FlightAware, tüm ticari uçuşları, hatta jet uçaklarını gerçek zamanlı görebilme imkanı sağlayan şaşırtıcı ve ilgi çekici bir uygulamadır. Güncel olarak şu an havada kaç uçağın olduğunu, günlük kaç küresel varışın olduğunu, güncel olarak ne kadar uçağın rötar yaptığını ve ne kadar uçuşun iptal edildiğini gösteren uygulama, havacılık meraklıları için sıkılmadan saatlerce vakit geçirebileceği bir dünya oluşturuyor.

Ulaşmak için görsele tıklayınız.

  1. FlightRadar24

Google Play ve App Store üzerinden edinebileceğiniz Svenska Resenatverket tarafından 2007 yılında geliştirilen bu uygulama, telefonunuzdan dünyadaki tüm canlı hava trafiğini izlemenize olanak tanır. Online bir harita üzerinden uçuş bilgilerini görüntüleyebildiğiniz, kalkış ve varış noktalarını ve ne zaman varacağınızı, uçak tiplerinden tutun iki destinasyon arasındaki mesafeyi ve ne kadar mesafe kaldığını görüntüleyebileceğiniz ayrıntılı uçuş bilgisi için harika bir web uygulamasıdır. Eğer gökyüzüne baktığınızda bir uçak görüp o uçağın nereye gittiğini ve hangi uçak olduğunu merak ediyorsanız yardımınıza FlıghtRadar24 koşacaktır.

Ulaşmak için görsele tıklayınız.
  1. Google Flights

Google tarafından 2011 yılında oluşturulan bir uçak bileti satın alımını veya rezervasyonunu kolay hale getiren en iyi ve en güvenilir online uçuş arama motoru olan Google Flights, kullanıcılarına en ucuz bileti bulma imkanı sunmaktadır. Gidiş-dönüş uçuşları karşılaştırmanızı sağlayan uygulama, havayoluna ve varış noktasına göre tarihler sunarak kullanıcılarını kolayca bilgilendiriyor. Kullanıcı bir varış noktası seçtikten sonra takvim aracılığıyla gelecek 12 aylık süre boyunca her gün için bir fiyat bilgisini grafik ve tablo ile görsel olarak hesaplayan Google Flights, bu sayede potansiyel müşterilere en ucuz fiyatı göstermiş oluyor.

Ulaşmak için görsele tıklayınız.

  1. PlaneFinder

2009 yılında İngiltere merkezli App Store’da ilk canlı uçuş uygulaması olan PlaneFinder, tasarımı ve yenilikçi güncellemeleri ile dikkat çeken bir uygulamadır. PlaneFinder; güncel verileri, uçağın ne kadar hareket ettiğini, uçağın varacağı konumu, uçağın rakımını ve hızını gösterir aynı zamanda bunu 3D artırılmış gerçeklik ile kullanıcılarına sunar. Havaalanı pisti ve binalarını 3D olarak görebilmeyi, uçağın kalkışını canlı olarak izleyebilmeyi, gökyüzündeki bir uçağın hangi tip bir uçak olduğunu ve kalkış – varış noktaları gibi uçuş bilgilerini öğrenebilmeyi sağlayan uygulamayı kullanmak için telefonunuzu uçağa doğrultmanız yeter olacaktır.

Ulaşmak için görsele tıklayınız.

Kaynakça

https://www.appintheair.mobi/

https://tr.flightaware.com/live/cancelled/

https://www.flightradar24.com/

https://tr.wikipedia.org/wiki/Flightradar24

https://movilforum.com/tr/google-flights-que-es-y-como-usar-la-plataforma-online-de-vuelos/#Ventajas_de_Google_Flights

https://planefinder.net/apps

Görseller: web.shgm.gov.tr, pngwing.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *